| Dikkat! |
|---|
|
Lütfen soru sormadan önce : announces/soru-sorma-destek-alma-sablonu-t10034.html Dikkat : 27.05.2010 tarihli datacenter'dan kaynaklanan bir arıza nedeniyle kesinti yaşanmaktadır. Sorun kısa sürede çözülecektir |
Yetkili: Genel Yetkili

Özgür yazdı:İzinler konusunda forumda çok fazla konu tartışılıyor. Bunun için detaylı bir anlatım yapmaya karar verdik.
Yeni bir kategori/Forum/Altforum oluşturdum İzinler Nasıl Olmalı?
Standart olarak bir kategori/Forum/Altforum yöneticilerin tam yetkisi,misafirlerin okuma yetkisi, üyelerin ise yazma yetkisi olarak belirlenmiştir. Bu izin şekli tüm forumlar için Forumlari.Net tarafından önerilen sistemdir.
Bunu nasıl yapacağız?
Öncelikle Yönetim Panelimize giriş yapıyoruz...
Yönetim panelimizde karşımıza çıkan ekrandan üst menüden "Forumlar" düğmesine tıklıyoruz.
İlk olarak amacımız yeni bir forum oluşturup bunun izinlerini ayarlamak olduğunu varsayalım. Açılan sayfanın sağ alt bölümüne oluşturmak istediğimiz forumun ismini yazalım.
Burada yeni forumumuzun ismi "Yeni Forum""
Yeni forum oluştur düğmesine tıkladığımız zaman karşımıza ayarlar geliyor. Bu ayarlara burada değinmeyeceğim.
Ancak bu ayarlardan izinlerle ilgili bir kolaylığa ulaşmanız söz konusu.
"İzinleri kopyala" seçeneği
Bu seçenek sayesinde daha önce oluşturmuş olduğunuz bir forumdan/kategoriden izinleri kopyalayabilirsiniz.
Örneğin daha önce hazır gelen " ilk forumunuz" bölümünün izinlerini doğru buldunuz ve bunu yeni forumunuzda da uygulamak istiyorsunuz.
Şu an bulunduğunuz yeni forum ayarları sayfasından
İzinleri şuradan kopyala: seçeneği ile izinlerin kopyalanmasını istediğiniz forumu seçebilirsiniz. Bu yapıldığı zaman, forum buradan seçtiğiniz izinlerin aynısına sahip olacaktır.
Dikkat! : Eğer hiç forum seçilmediyse yeni oluşturulan forum, izinler ayarlanana kadar görünmeyecektir.
Eğer izinleri kendiniz ayarlamak istiyorsanız devam edelim.
Forum ayarlarınızı yaptınız ve Gönder düğmesine bastınız. Karşınıza izinleri oluşturmanız için bir lik gelecektir. Eğer gelmediyse Forum Tabanlı izinler => forum izinleri'ni seçebilirsiniz.
Forum izinleri sayfası aşağıdaki gibidir.
Buradan oluşturduğumuz "Yeni Forum" forumunun izinlerini ayarlayacağız.
yazının başında belirttiğim gibi bizim istediğimiz yöneticilerin tam yetkisi,misafirlerin okuma yetkisi, üyelerin ise yazma yetkisi olmasıdır.
Ekrandan "Bir forum seçin:" bölümünden yeni oluşturduğumuz forumu seçiyoruz ve "gönder""e basıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.
Bu bölümden oluşturduğumuz ya da ilk kurulumdan beri varolan gruplara bu forum için izin atayabiliriz. unutmayın ki izin atamadığınız grup o forumu göremez.
Örneğin Yöneticiler grubuna bu forumda izin atayacağız.
Gruplar ekle bölümünden "Yöneticiler"i seçip "izinler ekle" diyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.
Buradan yöneticimize rol atamalıyız.
Erişim Yok : Ne Forumu Görebilir ne de foruma erişebilirler.
Sadece Okuma Erişimi: Forumu okuyabilirler ancak yeni başlık oluşturamaz, başlıklara cevap yazamazlar. (misafirler için idealdir.)
Sınırlı Erişim: Bazı forum özelliklerini kullanabilirler ancak başlıklara cevap yazamazlar
Sınırlı Erişim + Anketler: Sınırlı Erişim yanında anketlere oluşturabilirler.
Standart Erişim : Bazı forum özelliklerini kullanabilir, Buna eklentiler ve kendi başlıklarını silmek dahaildir. Fakat kendi başlıklarını kiltleyemezler ve anket açamazlar. (Üyeler için idealdir)
Standart Erişim + Anketler : Standart erişimin yanında anket oluşturma hakkına sahiptir.
Tam Erişim: Tüm Forum Özelliklerini Kullanabilir. Duyuru yapılması ve başlık sabitleyebilmesi buna dahildir. Ayrıca flood sınırlamasını yok sayabilir. Normal kullanıcılar için tavsiye edilmez.
bu ayarlara göre yöneticiler "Tam Erişim" hakkına sahip olmalıdır.
İşte bu yolu izleyerek üyeler ve misafirlerin izinleri de ayarlanmalıdır. Eğer daha gelişmiş bir izin sistemi kullanmak isterseniz "gelişmiş izinler"i kullanabilirsiniz.
Eğer bir forumun izinlerini doğru ayarlarsanız daha sonra yeni forumlarınızda bu izinleri kopyalabyabilirsiniz. (Yukarıda "İzinleri kopyala" seçeneği)
ilkem yazdı:yaptım gibi=)

ümit yazdı:ne yaptıysam açtıgım forumu yönetemedim.. acaba temadan mı kaynaklanıyo

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir